Rusya vize evrakları2018-09-27T23:27:34+00:00

Rusya vize evrakları neler, nasıl hazırlanır?

Rusya vize evrakları çok fazla olmamakla birlikte, hazırlanırken dikkat edilmesi gereken evrakalardır. Rusya vize evrakları Rusya vize tipine ve sürelerine göre değişiklik gösterir. Rusya turistik vizesi en az evrak istenen vize tipidir. Rusya vize evrakları çalışma vizesi için farklılık göstermektedir. Detaylı Rusya vize evrakları için bizi arayınız..

Rusya vize evrakları turist vizesi için nelerdir?

Rusya vize evrakları istediğiniz vize türüne göre değişiklik gösterir. Rusya turist vizesi için aşağıdaki evraklar gereklidir. Rusya vize evrakları çok fazla değildir. Ancak bazı evraklar sadece Rusya’da bulunan turizm şirketlerinden gelmesi gerekmektedir. Örneğin; voucher belgesi, vize davetiyesi, garanti mektubu vb gibi.

Rusya turistik vizesi evrakları;

  • Pasaport
  • Voucher belgesi
  • Garanti mektubu
  • Fotoğraf
  • otel ve uçak rezervasyonlarınız
Rusya vize evrakları

Rusya vize evrakları ticari vizesi için nelerdir?

Rusya vize evrakları business yani ticari vizelerde çok azdır. Bunun sebebi Rusya ticari vizesi çok girişli ve yıllık olduğu için, ziyaretçi istediği zaman gitme hakkına sahiptir. Rusya ticari vizesi ile yıl içersinde bir çok kez Rusya topraklarına girmek hakkına sahip olursunuz. Böyle olduğu için Rusya turist vizesinde olduğu gibi otel yada uçak rezervasyonları istenmez. Rusya ticari vizesi evrakları içerisinde en önemlisi Rusya’dan gelecek olan ticari vize davetiyenizdir. Bu davetiyeyi şirketimiz sizler için hazırlar ve İstanbul ofisimize gönderir. Böylece davetiye ile birlikte başvuru formlarınız düzenlenir. Rusya vize evrakları hazırlandıktan sonra sadece Rusya vize başvurusu yapmak ve Rusya vize ücretini ödemek kalır. Normal başvurularda Rusya vizesi 5 iş gününde çıkmaktadır. Ayrıca acil durumlar için Rusya ekspres vize başvurusu da yapılabilmekte ve 1 günde vize alınmaktadır.

Rusya ticari vizesi evrakları;

  • Pasaport. En az altı ay geçerliliği olmalı ve boş sayfa içermelidir. Yırtık yada yıpranmış pasaportlar kabul edilmemektedir.
  • FMS onaylı ticari şirket tarafından davetiye belgesi. Bu davetiye Moskova merkez ofisimiz tarafından hazırlanır ve bize yollanır.
  • Fotoğraf 2 adet olmalı ve arka fonu mutlaka beyaz olmalı. Fotoğraf ölçüsü 35mm-45mm şeklinde olmalıdır.
  • Rusya vize başvuru formunuzda kullanılmak üzere; adres bilgileri, telefon bilgisi, e-posta, iş yeri bilgileri.
Rusya vize evrakları

Rusya vize evrakları çalışma vizesi için nelerdir?

Rusya vize evrakları çalışma vizesi için iki aşamalıdır. Rusya çalışma vizesi Rusya’da faaliyet gösteren resmi bir şirket üstüne çıkartılan izindir. Bu çalışma vizesi ancak bir şirket üstüne çıkartılır. Eğer başka bir iş yerine geçer yada başka bir yerde çalışmak isterseniz, Rusya çalışma vizeniz o şirketin üstüne değiştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca Rusya çalışma vizesi her şehir için farklıdır. Rusya çalışma vizesini Moskova için aldıysanız sadece Moskova’da çalışabilirsiniz. Tabiki eğer başka şehirlerde şirketinizin bir şubesi var ise bu durumda bir sorun yok orada bulunmaya ve çalışmaya hakkınız vardır. Rusya çalışma vizesi yıllık çalışma vizesi ve 3 yıllık(VKS) çalışma vizesi olarak iki türü bulunmaktadır. İki çalışma vizesi arasında da bazı farklılıklar vardır. En önemlisi Rusya VKS vizesinde vergi yükümlülüğü fazladır. O yüzden VKS vize genellikle uzun dönemli projeler ve büyük şirketler tarafından yüksek nitelikli çalışanları için alınmaktadır. Aylık mecburi olarak yatırılması gereken 170.000 Ruble kadar (değişiklik gösterebilir.) bir vergi yükümlülüğü vardır. Öte yandan senelik Rusya çalışma vizesi ise bir vergi yükümlülüğü getirmez ancak çıkması daha uzun sürmektedir. Yıllık çalışma vizesi 3 ayı bulan bir sürede çıkarken, Rusya VKS yani yüksek nitelikli çalışan vizesi ise 3 hafta gibi kısa bir sürede çıkmaktadır.

Rusya çalışma vizesi evrakları;

  • Pasaport. En az altı ay geçerliliği olmalı ve boş sayfa içermelidir. Yırtık yada yıpranmış pasaportlar kabul edilmemektedir.
  • FMS onaylı ticari şirket tarafından davetiye belgesi. Davetiye çalışma vizesi davetiyesidir. Çalışılacak olan şirket adına kayıtlıdır.
  • Fotoğraf 2 adet olmalı ve arka fonu mutlaka beyaz olmalı. Fotoğraf ölçüsü 35mm-45mm şeklinde olmalıdır.
  • Rusya vize başvuru formunuzda kullanılmak üzere; adres bilgileri, telefon bilgisi, e-posta, iş yeri bilgileri.
Rusya vize evrakları
Rusya VKS vizesi kimi firmalar tarafından vatandaşlarımıza çıkartılmakta, ancak daha sonradan vergisel takibi yapılmadığı için vizeleri iptal edilmektedir. Sizlere 3 Yıllık Rusya vizesi çıkaran ancak bunun takibini yapmayan firmalara karşı dikkatli olunuz!!